Kaj ljudje vse vpisujejo v iskalnik - 4. del

Na spletnem dnevniku lahko vidim, kaj obiskovalci mojega bloga vpisujejo v iskalnik, ki jih pripelje na mojo stran. Na podobna vprašanja sem že odgovarjal pred meseci in sicer januarja 2008, maja 2008 in julija 2008. Pa da vidimo, če je kakšno novo vprašanje.

Agresiven pes do ljudi
Psa preprosto ne smete pustiti, da je agresiven do ostalih živih bitij. To pomeni poleg ljudi tudi mačk, psov in tako dalje. Psa imejte na povodcu. Doma pa psa odpokličite preden pride človek na obisk in ga dajte na povodec, če ga drugače ne obvladate. Če laja pri ograji, mu vrzite kakšen predmet v bližino in ga pokličite, ko vas pogleda. Ali pa kakšna vodna pištola in ga poškropite z vodo. Zelo pomembno je, da pri odpoklicu ne kričite. Dokler laja, ga tudi ne kličite, ker vas ne bo slišal - zato morate najprej pridobiti pozornost. Nato pa povsem umirjeno psa pokličete. Če kričite, pes misli, da mora on še bolj lajati. Več: Moj pes nič ne uboga oz. interes psa in njegovi nagoni

Kako psu odstraniti klopa?
Najbolje je poskrbeti za preventivo. To pa je ovratnica proti bolham ali pa ampula. Pomembno je, da menjamo ovratnico, pri ampuli pa damo novo, ko je predpisan rok za menjavo. Če ima pes ovratnico/ampulo, to ne pomeni, da pes ne bo dobil klopa, ampak da bo le-ta poginil, ko bo ugriznil v psa. Namreč ovratnica/ampula v psa izločajo snov, ki klopa pokončajo. Torej ovratnica/ampula nista namenjena odganjanju klopov, ampak pomoru. Klopa enako kot pri človeku nikoli ne mažemo z oljem, ampak samo dlako nežno odgrnemo, tako da pri puljenju ne pulimo dlake, nato pa klopa primemo čim bližje koži psa in v smeri urinega kazalka ali pa v obratni smeri urinega kazalca klopa spulimo. Dobro je, da celotnega klopa spulimo. Če glava ostane v psu (enako je pri človeku), je dobro, če jo dobimo ven. Če ne, se bo mesto zagnojilo in po nekaj dneh bo tujek izločen, povečini brez težav. Ovratnica/ampula pa tudi nekako ščitita pred nalezljivimi boleznimi, saj klop z veliko večjo verjetnostjo prej pogine, preden bi v telo psa uspel izločiti mikroorganizme.

Koliko je pes hiter?
Brez skrbi bolj kot vi. Kako naj jaz to vem? Poglejte v kakšen leksikon.

Pasja starost
Psi živijo od 10 do 12 let. Večje pasme psov ponavadi prej poginejo, dočim manjši psi lahko živijo tudi do 15 let in več, kar je bolj izjema kot pravilo.

Pes hlasta hrano
To načeloma ni nič narobe. Pazite le, da kosi ne bi bili preveliki, da se mu ne bi kaj v grlu zataknilo. Sicer pa je to povsem normalno, še zlasti, če pes je v bližini drugih psov, ker nagon preživetja mu pravi, da mora čim prej požreti čim več hrane, da mu drugi psi ne bi pojedli in bi potem on kakšen dan stradal. Lahko pa da ste psa dražili, ko je pes jedel in je to pač posledica naučenega. Najbolje, da psu, ko daste jesti, da ga pustite pri miru. Jaz psa v pesjak zaprem in grem v stanovanje, tako pes povsem v miru poje hrano.

Po dežju s psom
Dejansko pes živi tudi takrat, ko je zunaj dež. Jaz grem na sprehod v vsakem vremenu. Izjema je le, če grmi in je nevihta, ker potem je nevarnost, da vas zadene strela. Izjema je tudi, če sem bolan ali se slabo počutim, takrat raje pustim sprehod pri miru.

Pes v kopalkah
Če niste filmska zvezda, potem pustite psa, da hodi gol po svetu. Če dvomite, potem s psom obiščite nudistično plažo. Malo za šalo.

Št. komentarjev: 0:

Objavite komentar

Naročite se na Objavi komentarje [Atom]

<< Domov